سیستم گرمایش از کف چیست؟
گرمایش از کف، یک جایگزین محبوب برای رادیاتورهای سنتی و سیستم های گرمایش قرنیزی است. سیستم گرمایش از کف، شامل نصب شبکه ای از لوله ها یا کابل های الکتریکی در کف ساختمان است که اتاق را از طریق گرمایش از کف زمین گرم می کند. انواع مختلفی از سیستم های گرمایش از کف موجود است که هر کدام ویژگی ها و مزایای منحصر به فرد خود را دارند.
انواع سیستم های گرمایش از کف
به طور کلی سیستم های گرمایش از کف را از نظر مکانیزم گرمایشی، به 3 دسته ی کلی زیر تقسیم کنیم:
- سیستم گرمایش از کف مبتنی بر آب
- سیستم گرمایش از کف الکتریکی
- سیستم گرمایش از کف هیبریدی
که در ادامه به تعریف هر کدام می پردازیم:
1-سیستم گرمایش از کف مبتنی بر آب:
این سیستم از طریق شبکه لوله که درقسمت زیرین کفپوش اجرا شده است آب گرم را به گردش درآورده و اتاق را از سطح زمین به بالا گرم میکند. گرمایش آب این سیستم، معمولاً توسط موتور خانه، پکیج ، هیت پمپ و یا دیگر منابع گرمایشی تامین می شود و بعنوان کارآمدترین نوع سیستم های گرمایش از کف در نظر گرفته می شود.
2- سیستم گرمایش از کف برقی:
سیستم گرمایش از کف برقی، از کابلها یا شبکه های الکتریکی استفاده میکنند که در زیر کفپوش قرار میگیرند.
سیستم گرمایش از کف برقیبا برق تغذیه می شوند و از لحاظ نصب، راحت تر و ساده تر از سیستم های مبتنی بر آب می باشند.
3-سیستم گرمایش از کف هیبریدی:
سیستم گرمایش از کف هیبریدی، همان سیستم گرمایش مبتنی بر آب است اما در این سیستم، منبع تولید آب گرم با استفاده ترکیبی از انرژی خورشید همراه با دیگر انرژی ها مانند انرژی گاز یا برق می باشد.
در این سیستم پنل آب گرم خورشیدی با سیستم گرمایش موتورخانه، پکیج و هیت پمپ ترکیب شده و به صرفه جویی در مصرف انرژی کمک می کند. لازم به ذکر از سیستم گرمایشی هیبریدی در کشورهای اروپایی بسیار متداول می باشد و در ایران کمتر استفاده شده است و مانند آبگرمکن های خورشیدی که استفاده ی آن ها امروزه رو با افزایش است. ممکن است در آینده با اقبال بیشتری در بازار ایران روبه رو شوند.
کاربرد گرمایش از کف
سیستم گرمایش از کف، یک راه حل گرمایشی همه کاره است که می تواند در محیط های مختلف از جمله خانه ها، ادارات و ساختمان های صنعتی استفاده شود، اجرای گرمایش از کف در مناطق سرد کوهستانی و مناطقی که رطوبت از زمین منتشر میشود بسیار کاربردی و مفید است. گرمایش از کف، به ویژه در حمام ها و آشپزخانه ها محبوب است، زیرا در این مکان ها، کفپوش های سرامیکی یا سنگی می توانند گرما را برای مدت طولانی تری حفظ کرده و با خشک کردن کف حمام از رشد باکتری و قارچ جلو گیری میکند. همچنین جایگزین خوبی برای افراد مبتلا به آلرژی یا آسم است، زیرا مانند سیستم های گرمایش سنتی، گرد و غبار و مواد آلرژی زا را در اطراف اتاق پخش نمی کند.
مزایا و معایب سیستم گرمایش از کف
سیستم گرمایش از کف نیز مانند سایر انواع سیستم های گرمایشی، ممکن است در کنار مزیت هایی که دارد، معایبی نیز داشته باشد که در ادامه قصد داریم به صورت جداگانه به بیان مزایا و معایب سیستم گرمایش از کف بپردازیم:
مزایای سیستم گرمایش از کف
-
افزایش بهره وری انرژی:
سیستم های گرمایش از کف نسبت به رادیاتورهای سنتی یا سیستم های گرمایش قرنیزی کارآمدتر هستند، زیرا اتاق را از پایین ترین سطح (کف زمین) گرم می کنند.
-
گرمایش مطلوب:
سیستمهای گرمایش از کف گرمای یکنواختتر و همسان تری را فراهم میکنند که میتواند گرمایش مطلوب تری در اتاق ایجاد کند.
- فضای مفید :
سیستمهای گرمایش از کف هیچ فضای ارزشمندی را اشغال نمیکنند، این مورد میتواند یک مزیت بزرگ در اتاقها یا خانههای کوچک درمقایسه با دیگر سیستم های گرمایشی باشد.
معایب سیستم گرمایش از کف
-
افزایش هزینه:
نصب سیستم های گرمایش از کف می تواند گران تر از سیستم های گرمایش سنتی باشد.
- افزایش تعمیر و نگهداری گرمایش از کف آبی:
سیستم های گرمایش از کف آبی نسبت به سیستمهای گرمایش سنتی نیاز به تعمیر و نگهداری بیشتری دارند، زیرا دارای اجزای بیشتری هستند که میتوانند خراب شوند.
-
افزایش پیچیدگی:
سیستم های گرمایش از کف پیچیده تر از سیستم های گرمایش سنتی هستند که می تواند نصب و تعمیر آنها را دشوارتر کند. نصب و راه اندازی نصب سیستم گرمایش از کف می تواند یک فرآیند پیچیده و زمان بر باشد. فرآیند نصب معمولاً شامل قرار دادن لوله ها یا کابل ها در زیر کفپوش، اتصال آنها به منبع گرما یا برق و سپس پوشاندن لوله ها یا کابل ها با عایق است. این فرآیند بسته به نوع سیستم گرمایش از کف انتخابی شما متفاوت خواهد بود، بنابراین مهم است که قبل از شروع فرآیند نصب با یک متخصص مشورت کنید.
پیشنهاد آریاتیس: استفاده از سیستم گرمایش از کف برقی
تا اینجا، با انواع سیستم های گرمایش از کف بعنوان بهترین گزینه در میان سیستم های گرمایشی متداول برای محیط های مسکونی، اداری، تجاری و حتی صنعتی آشنا شدیم. اما همانطور که در قسمت مزایا و معایب مشاهده نمودید، مواردی هستند که ممکن است شما را از استفاده از سیستم گرمایش ار کف منصرف کنند. خبر خوب اینکه، سیستم گرمایش از کف برقی، با حل نقاط ضعف و چالش هایی که در بالا به آن ها اشاره شد، هم اکنون بهترین جایگزین برای سایر سیستم های گرمایشی غیر برقی می باشد.
سیستم گرمایش از کف برقی
گرمایش از کف برقی یک جایگزین محبوب برای سیستم های گرمایش سنتی است که از برق برای گرم کردن اتاق از زمین استفاده می کند. این سیستم، شامل نصب کابلها یا شبکه های المنت الکتریکی در زیر کفپوش است که گرما را برای گرم کردن اتاق از سطح زمین منتشر میکند. سیستم های گرمایش از کف برقی دارای چندین ویژگی و مزیت منحصر به فرد هستند که آنها را به گزینه ای عالی برای مکان های مسکونی و تجاری تبدیل می کند. با توجه به اینکه، گروه آریاتیس، نماینده رسمی شرکت استیبل الترون آلمان می باشد، لذا کلیهی محصولات گرمایش از کف برقی این شرکت آلمانی با بروزترین تکنولوژی اروپایی، با پشتیبانی لحظه ای و تضمین قیمت در این فروشگاه، عرضه میشود. در صورت تمایل به شناخت شرکت استیبل الترون و تکنولوژی آن، پیشنهاد میکنیم مقاله “تاریخچه و محصولات شرکت استیبل الترون” را مطالعه نمایید.
ویژگی های سیستم گرمایش از کف برقی
-
نصب آسان:
نصب سیستم گرمایش از کف برقی نسبتاً آسان است، زیرا برخلاف سیستم های مبتنی بر آب، گرمایش از کف برقی نیازی به لوله کشی یا کانال کشی عمده ندارد. کابلها یا شبکه های المنت را میتوان به سادگی در زیر کفپوش قرار داد و به یک پریز برق وصل کرد که آن را به گزینهای مناسب برای پروژههای ساخت و ساز جدید تبدیل میکند.
به عبارتی، مهمترین ویژگی این سیستم گرمایشی، این است که شما در هر مرحله از اجرای پروژه ی خود باشید می توانید از آن استفاد کنید. چه در مراحل طراحی و اجرای اولیه پروژه ی خود باشید چه سال ها پس از اتمام پروژه قصد استفاده از آن را داشته باشید. زیرا هم به صورت توکار و هم به صورت روکار قابل استفاده می باشد.
-
تطبیق پذیری:
یکی دیگر از مزایای گرمایش از کف برقی، تطبیق پذیری آن است. گرمایش از کف برقی را می توان در انواع کفپوش های مختلف از جمله سرامیک، سنگ، چوب، پارکت و… استفاده کرد. همچنین می توان از آن در محیط های مختلف از جمله خانه ها، ادارات و ساختمان های صنعتی استفاده کرد.
-
افزایش راحتی:
گرمایش از کف برقی گرمای ثابت و یکنواختتری را فراهم میکند که میتواند احساس راحتی بیشتری در اتاق ایجاد کند.
-
بدون آلرژن:
گرمایش از کف برقی برای کسانی که آلرژی یا آسم دارند، گزینه بسیار خوبی است، زیرا مانند سیستم های گرمایش سنتی، گرد و غبار و مواد حساسیت زا را در اطراف اتاق پخش نمی کند.
-
هزینه تعمیر و نگهداری پایین:
سیستم های گرمایش از کف برقی، نسبت به سیستم های گرمایش سنتی و حتی گرمایش از کف آبی ، نیاز به تعمیر و نگهداری کمتری دارند، زیرا اجزای کمتری دارند که ممکن است خراب شود.
-
مصرف انرژی پایین تر:
سیستمهای گرمایش از کف برقی نسبت به سیستمهای گرمایش سنتی انرژی کارآمدتر هستند، زیرا در این سیستم برق مستقیماً به گرما تبدیل می شود، به این معنی که به منبع سوخت نیاز ندارد. جالب است بدانید، سیستم های گرمایش از کف برقی استیبل الترون و آریاتیس، با تکیه بر فناوری های کم مصرف و بادوام، بهترین گزینه برای اجرای گرمایش از کف برقی میباشند
-
صرفه جویی در فضا:
سیستم های گرمایش از کف برقی با توجه به ضخامت اندک 3 میلیمتری فضای با ارزشی را از سطح اشغال نمی کنند، و در فضاهایی که با محدودیت مواجه هستند یک مزیت بزرگ به حساب می آید.
-
انعطاف پذیری:
گرمایش از کف برقی را می توان تقریباً در هر مکانی نصب کرد، مادامی که یک پریز برق در نزدیکی آن وجود داشته باشد.
-
مقرون به صرفه:
سیستمهای گرمایش از کف برقی میتوانند در درازمدت مقرون به صرفهتر از سیستمهای گرمایش سنتی باشند. علی رغم داشتن مصرف انرژی بیشتر در مقایسه با برخی از سیستم های متداول، هزینههای نگهداری کمتری دارند.
-
سازگار با محیط زیست:
سیستم های گرمایش از کف برقی هیچ گونه گازهای گلخانه ای مضری تولید نمی کنند و به عبارتی دوستدار محیط زیست هستند.
اگر بخواهیم منصفانه به قضیه نگاه کنیم و تمام جوانب را در نظر بگیریم، باید بگوییم که یکی از معایب اصلی سیستم گرمایش از کف برقی این است که در مناطقی که هزینه ی برق از سایر انرژی ها گران تر باشد، ممکن است هزینه ی بیشتری تحمیل کند. با این وجود، همین مورد میتواند برای اجرای سیستم گرمایش از کف برقی در مناطق جنوبی کشور و مکان هایی که دسترسی به انرژی های گازی کمتر است، نقطه قوت باشد.
کلام آخر:
به طور کلی، سیستم های گرمایش از کف یک جایگزین محبوب برای سیستم های گرمایش سنتی هستند و راه حل گرمایشی کارآمدتر و راحت تری را ارائه می دهند. با این حال، این سیستم گرمایشی، مجموعه ای از مزایا و معایب خاص خود را دارد و نصب آن پیچیده تر است. مهم است که مزایا و معایب آن را بسنجید و قبل از تصمیم گیری برای نصب سیستم گرمایش از کف در خانه یا ساختمان خود با یک متخصص مشورت کنید. در پایان، همه چیز به خود شما بستگی دارد که بتوانید بین مزایا و هزینه ها و ترجیحات خود، به یک تعادل منطقی برسید. سیستم های گرمایش از کف یک گزینه عالی برای کسانی است که به دنبال راه حل گرمایش کارآمدتر و راحت تر هستند، اما مهم است که قبل از تصمیم گیری به اجرای آن، از هزینه های اجرا، تعمیر و نگهداری آن آگاه باشید. از طرفی، سیستم گرمایش از کف برقی آریاتیس، با پرکردن کمبودهای سیستم های سنتی و فراهم نمودن مزیت های رفاهی و اقتصادی بیشتر در اجرای آن، توانسته است نظر طیف گسترده ای از مصرف کنندگان را به خود جلب کند.
با ذکر موارد فوق، می توان نتیجه گرفت که، گرمایش از کف برقی یک جایگزین محبوب برای سیستم های گرمایش سنتی است. نصب آن آسان است، همه کاره است و گرمای یکنواخت و پایدارتری را ارائه می دهد. جالب اینکه در هر مرحله از اجرای پروژه ی خود، قایل استفاده است. پس حتماً برای کسب اطلاعات فنی و جزئیات بیشتر، با کارشناسان فنی ما تماس بگیرید.
سلام یک سوال داشتم.جهت انجام سیستم گرمایش از کف در ملک تجاری مثل نمایشگاه یا رستوران .در صورتی که چندین خودرو داخل نمایشگاه قرار بگیرد به لوله ها که در کف زیر سرامیک و سیمان قرار دارد اسیبی وارد میکند؟؟حتی در مرور زمان مثلا چندین سال بعد یا همان زمان به لوله ها فشار وارد میکند که باعث اسیب به لوله هاشود؟؟
ممنون میشم پاسخ بدین
درود بر شما
گرمایش از کف های مجموعه آریاتیس فقط برقی هستند.
اما بطور کلی استاندارد اجرای گرمایش از کف بصورت لوله کشی( آبی) برای ملک تجاری با مسکونی متفاوت هستش، بطور مثال ضخامت بتن ریزی روی لوله ها متفاوت هستش و اگر درست اجرا بشه مشکلی پیش نمیاد.